3 Aralık 2007 Pazartesi

Sıkıştırılmış dosyaların şifrelerini bulmak..!!

Geçenlerde Grup Feza'nın Yetmedi Albümünü indirdim internetten..!!(illegal ama:)) Ama rar dosyasının pass'ı verilmemiş ve 40 mb deli oldum ve rar pass kırıc aramaya başladım bu dökümanlara biraz zorlanarak ulaştığım için buna benzer sorunlar yaşayan arkadaşlarımla paylaşmak istedim...!! Sabit disk alanınızı daha iyi değerlendirmek, birbiri ile ilgili olan dosyaları bir arada tutmak, yazıtipi ve simge gibi sabit diskte çok fazla bölünmeye yol açan dosyaları paketlemek gibi amaçlara hizmet eden dosya sıkıştırma uygulamaları, bilgilerinizi şifrelemek için de kullanılabilir. ZIP, RAR, ACE ve ARJ formatlarının tümü şifrelemeye izin verir. Şifre taşıyan ZIP uzantılı dosyaları açmak ve içeriğini görüntülemek için www.zip-backup.com/zippassword adresinden indirilebilen Zip Password Recovery adlı uygulamayı kullanabilirsiniz. Uygulama ücretsiz olmasına karşın sizden bir seri numarası ister. Programın web sitesine kayıt olarak ücretsiz seri numaranızı almanız mümkündür.

Programı kullanmaya başlamak için ilk olarak Open Zip tuşuna basıyoruz ve şifresini bulmak istediğiniz ZIP dosyasını açıyoruz. Şifrenin içerisinde rakam bulunduğunu düşünüyorsak ‘Numbers 0-9' seçeneğinin işaretlememiz faydalı olacaktır. Alttı haneye kadar olan şifreler çok hızlı bir biçimde bulunurken, şifredeki hane sayısı arttıkça bulmak daha da zorlaşıyor. Şifre bulmak için kullanabileceğimiz diğer bir ücretsiz uygulama ZIP Password Finder. Windows 95, 98, NT 4, 2000 ve 2003 işletim sistemleri ile uyumlu olan bu programı http://www.astonsoft.com/ adresinden indirebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Müziklerimizin yayılmasında etken olduğunuz için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. sizler için daha iyiyi yapmak adına çalışıyoruz

http://www.myspace.com/ventisca
http://www.myspace.com/grupfeza
http://www.myspace.com/grupsos

2. albüm öncesi demolara buradan erişebilirsiniz.

Sevgilerle.