14 Mayıs 2008 Çarşamba

Gelecekte Neler Olacak?

Gelcekte neler olacak diye bir soruya bir çırpıda cevap vermek zor bir şey..ilk tahmin ya da kafamızda oluşan ilk görüntü uçan arabalar ve uzay boşluğu olsa gerek en azından benim kafamda oluşanlar ilk anda bunlar..Tahmin etsek yha bu alimlik gerektiren bir şey değil sadece biraz hayalgücü..

15-20 sene gibi kısa dönemde ortalama yaşam süresinin artacağı, gelişmiş ülkelerin nüfusunun azalmaya devam edeceği, A.B.D.’den sonra Çin ve Hindistan’ın dünyanın en büyük güçleri olacağı, Japonlar’ın düşüşe geçeceği, genç nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilk 15 ekonomiden biri olacağı gibi varsayımların ötesinde bir şeyler…

Asıl önemli olan 100 sene hatta 500 sene sonra neler olucak bunları hayal edebilmek..

Benim hayalgücümden örnekler vermek isterim..uzun bir düşünme safhası geçiriceme eminim..

-Herkes bir şekilde belirli program ve yazılımlarla güçlendirilmiş bir yapıya sahip..Telefon özellikle cep telefonu yok artık..Kişi bu tür ihtiyaçları için gözlerini kapatıyor kişiyi ve iletmek istediği mesajı düşünüyor..Sonunda yine sadece düşünerek evet ilet komutuyla istediği kişiye iletisini gönderiyor..

-Burdan hareketle google, yahoo gibi arama motorları yok..Düşün ve ara de..

-Uydu kontrollü bir yaşam mekanizması var..eğer kalbiniz durursa içinizdeki çipler aracılığıyla buna hemen müdhale ediliyor..

-Unutmak kişi gerçekten istemedikçe imkansız..Geçen yaz yolda gülümsediğin kişinin kaşının üstündeki beni hala hatırlıyorsun..

-Yeni bir dil öğrenmek için sadece o dilin her şeyini beyin çipine yükletmen yeterli..(italyanca'yı keşke böyle öğrenebilsem..)

-Tv falan gazete bunlar gereksiz şeyler..Kafanda konuları belrliyorsun ona göre karşına haberler geliyor sadece gözlerini kapatıp düşünmen yeterli..Seçtiğin konuların güncel haberleri hemen seninle..

-Çözemediğiniz Fizik, Kimya, Matematik problemi, sorusu yok artık..Woow:)

-Yeni çıkan bir film, kitap, oyun istersen anında sende..tabi ücretlendirmeside olucak mutlaka ki..

-Dünya nüfusu 20 milyara ulaştı ve artık gerilemeye başlıyo bunun önlenmesi için klonlama serbest..belki erkekler bile hamile kalabilir..

-Her bilim kurgu filminde gördüğümüz insana benzeyen yardımcı robotlar zaten sizin klonunuz gibi her isteğiniz düşündüğünüz anda sağınızdan robot tarafından uzatılıyor..

-Savaşlar artık ırklar arasında değil gecegenler uzay sistemleri arasında..Biz dünya milletiyiz..Karşımızda hala birçoğunun nasıl öldüğünü keşfedemediğimiz canlılardan korunmak için tek bir lisan ve amaçta birleşmişiz..

-Küresel ısınma sebebiyle dünya üzerindeki nüfus giderek azalmaya ve başka gezegenlere göç başlamış..dünyada en son kalıcak kara parçasının Manisa olucanı söylüyorlar ama 2 sene sonra o da kalmıycak bilim adamları tekrar suları düzenli seviyesine getirip nasıl dünyayı tekrar yaşanabilinir kılabiliceklerini araştırıyorlar..

-Doğal yiyecekler dünyadaki kaynakları tükendiği için çok ama çok pahalı kiloyla artık çilek bile alınmıyor büyükler eskiden 1 ton çilek parasıydı o 10 çilek diyor..

-Bilim adamları araştırıyor demiştik yha denizleri kullanmaya başlıyan kesimler var deniz altında yaşamaya başlıyorlar..

-Arabalar bizden daha zeki binmemiz yeterli 2 dk sonra istediğimiz yerdeyiz..

-Belirli kabinlerde kodunu girdiğimizde ışınlanarak o koda sahip ışınlanma kabinine varabiliyoruz..

-Uydu sayesinde artık bilgisayardan her yeri görmek mümkün paris işte orda bakın ekranınızda şu arabaya binmeye ne dersiniz gezmek böyle bir şey her ne kadar bilgisayarınız başında oturuyor olsanızda 5 duyunuz orda..

-Artık sinemada , müziklerde kokuyu duyabiliyoruz tadabiliyoruz ve hissedebiliyoruz şu canavar size mi dokundu oww..

-Beyin artıks adece sağ ve sol loptan oluşmuyor bir de yapay lopunuz var sonradan eklenmiş bu boyut sayesinde farklı şeyler ortaya çıkıyor belkide..

-Düşünce hızı bulunmuş ışık hızının 987 katı:)

ilk aklıma gelen bunlar oldu..Sadece hayalgücü..

Gelecek eğer böyle olacaksa; tamam daha uzun yaşayacağız da, aldığımız nefesin kalitesi azalacak gibi. Yazdıkça da buruk bir tad oluştu bende. Bazı gelişmeler hoş gibi duruyor da, hiç olmasa sanki.

Geleceğe değil de, biz en iyisi geçmişe mi gitsek?

Sizin hayalgücünüz nasıl...




2 yorum:

Leyla dedi ki...

2 sene önce okuduum bi yazıyla olan benzerlikler dikkatimi çektide paylaşım istedim :))

http://www.fikiratolyesi.com/2008/02/25/gelecekte-neler-olacak/

warworn dedi ki...

Tunç Abimden her zaman bana çalmak serbest :)